Centrum Dobrego Smaku
Z Centrum Dobrego Smaku, czyli największą firmą cateringową w województwie Warmińsko-Mazurskim, rozpocząłem współpracę w wrześniu 2018 r.
Klient początkowo potrzebował ekspresu przeznaczonego na liczne imprezy okolicznościowe oraz eventy. Po przeprowadzonych tygodniowych testach i kilku rozmowach, uznaliśmy wspólnie, że idealną maszyną do tego celu jest Jacobs Cafitesse C60 oraz – w przypadku śniadań organizowanych w ostródzkim hotelu Kraina Jezior – Jacobs Cafitesse Compact.
Ekspresy Jacobsa, mimo upływu 3 lat montażu, działają tak samo niezawodnie jak w momencie zakupu, co spotkało się z dużym uznaniem i doprowadziło do nowych inwestycji i rozszerzenia portfolio w roku 2020 o profesjonalny ekspres dwukolbowy marki Promac wraz z dwoma młynkami. Od tej pory od gości restauracji płyną słowa uznania i radości z każdej wypitej filiżanki kawy. Drugi młynek jest niezbędny, aby oprócz świetnego espresso podawać równie dobre cafe-crema czyli potocznie kawę czarną. Podniebienie gości cieszy autorska mieszanka pod espresso przygotowana wspólnie z Palarnią HAYB.
W roku 2021 do wspomnianych wyżej trzech ekspresów dołączył także nowy, najwyższy model ekspresu automatycznego z serii Bluedot producenta Calimari, który rozbudza skutecznie tysiące kierowców i gości zajazdu przy szczególnie obleganej w okresie wakacyjnym drodze S7.